slideshow slideshow slideshow
POŽARI OTVORENOG PROSTORA
Datum objave: 10.ožujka 2019.
 
Iako svake godine apeliramo na naše mještane da ne spaljuju nekontrolirano površine pod suhim travama, šikarama i niskim grmljem ni ove godine nije izostalo požara otvorenog prostora i to u nekoliko navrata danju i noću.Spaljivanje površina pod suhim raslinjem dio je regeneracije trava i možda je nužno ali ostavljanje požara bez nadzora koji se uz pomoć vjetra proširuje na velike površine i ponekad prijeti i drugim kulturama svakako nije poželjno i dobro, tako svake godine obavještavamo mještane o nužnosti dojavljivanja paljenja vatrogascima koji uz nadzor mogu spriječiti širenje i tako zaštititi i svoju opremu koja je veoma skupa. Iz Općine Vidovec također se apelira putem javnih glasila kao i internet stranica (Općina Vidovec,DVD Vidovec) ali na žalost odaziv je loš pa čak i nikakav.Nadamo se da će u skoro vrijeme mještani ipak shvatiti nužnost dojave spaljivanja te tako pomoći sebi,sumještanima a ponajviše vatrogascima.

129. SKUPŠTINA DVD-a VIDOVEC
Datum objave: 28.siječnja 2019.
 
129.redovna Skupština DVD-a Vidovec održana je 26. siječnja 2019.g. u vatrogasnom domu u Vidovcu.Uz predstavnike lokalnih udruga te donačelnika Skupštini su nazočili i predstavnici  dvadesetak DVD-ova iz Hrvatske te PGD Biš i PGD Vitomarci iz Slovenije.Nakon izvješća o radu društva i planova za tekuću godinu podijeljena su priznanja i zahvalnice te primljeni novi članovi u DVD Vidovec- Magdalena Melnjak,Matija Simon i Dominik Melnjak.Poslije službenog dijela uslijedilo je druženje prisutnih uz hranu i piće pripremljenu od strane naših članica i članova.


  
    POŽAR OTVORENOG PROSTORA
Datum objave: 16.siječnja 2019.
 
Dana 16. siječnja 2019. godine u 17:03 h iz VOC Varaždin dojavljeno je o požaru trave i niskog raslinja  na području sela Nedeljanec.Operativni članovi odmah kreću te lociraju požar suhe trave i grmlja uz rijeku Plitvicu.Kompletno opožareno područje je sanirano te je otklonjena opasnost od ponovnog zapaljivanja.
POŽAR DIMNJAKA
Datum objave: 03.siječnja 2019.
 
Dana 03.siječnja 2019. u 19:08 dojavljeno je putem SMS-a o požaru dimnjaka u Ulici braće Radića u Vidovcu. Dolaskom na adresu operativni članovi DVD-a Vidovec odmah pristupaju sanaciji  užarenog dimnjaka kojom prilikom je trebalo rezati začepljenu cijev van krovišta stambenog objekta.Nakon što je otklonjena svaka mogućnost požarne opasnosti vatrogasci u sastavu :Košćak I.,Kovačić I.,Rogina B.,Pahić D.,Kovačić R.,Canjuga S.,Kovačić M. te Kovačić F. vračaju se u vatrogasno spremište.
SRETNA VAM NOVA 2019. GODINA
Datum objave: 31.prosinca 2018.
 
Stranica 8 od 52 Prva   Prethodna   4  5  6  7  [8]  9  10  11  12  13  Sljedeća   Zadnja