slideshow slideshow slideshow
HODOČAŠĆE ČLANOVA VZO VIDOVEC
Datum objave: 20.svibnja 2012.
 
U Svetištu Majke Božje Bistričke, održano je 13. hodočašće Hrvatske vatrogasne zajednice. Hodočastilo je preko 2000 vatrogasaca iz 13 hrvatskih županija između kojih i članovi VZO Vidovec.Da je bilo veliko zanimanje naših članova za ovo več tradicionalno hodočašće dokaz su puni autobus i dva kombi vozila.Svi vatrogasci prisustvovali su Svetoj Misi a nakon toga se uz molitvu u procesiji uputili na Kalvariju.Poseban doživljaj je vidjeti mnoštvo vatrogasnih zastava i ljudi u odorama na jednom mjestu.Nakon hodočašća članovi VZO Vidovec uputili su se na zajednički ručak i druženje a zatim puni lijepih dojmova krenuli prema svojim domovima.
VATROGASCI VZO VIDOVEC KOD DJECE IZ VRTIĆA !!!
Datum objave: 15.svibnja 2012.
 
Iako u lošoj financijskoj situaciji vatrogasci VZO Vidovec trude se da prezentiraju svoju djelatnost najmlađima te su tako dana 15. svibnja 2012. posjetili dječji vrtić Škrinjica u Vidovcu.Pokazivanje vatrogasnih odora,sprava,vozila te direktno gašenje požara izazvalo je oduševljenje kod mališana.Kad su nakon svega djeca počašćena bombonima sreći nije bilo kraja te su mnogi od njih "stričekima" vatrogascima obečali da če i oni kad porastu sigurno postati naši članovi.Nadamo se da če i Općina Vidovec prepoznati ovakove akcije i uključiti se sljedeći puta kada budemo posjetili djecu u školi i vrtiću te počastiti djecu kojim bonbončićem ili sokom.
USAVRŠAVANJE ČLANOVA DVD-a Vidovec
Datum objave: 12.svibnja 2012.
 
Iznimna nam je čast objaviti vijest da su naši članovi DVD-a Vidovec,predsjednik društva g. Plečko Božidar i član Šantek Domagoj položili međunarodni ispit (ITLS) u pružanju prve pomoči te tako pridonijeli usavršavanju članova DVD-a Vidovec i na tom polju izobrazbe vatrogasaca.Posebno nam je drago zbog tog uspjeha jer znamo da taj ispit nije lako proći jer se traži 100% znanja u teoriji i praksi koji mnogi polaznici ne završe, stoga im čestitamo na tom velikom pothvatu kako za njih same tako i za naše društvo !!!
PROSLAVA sv.FLORIJANA
Datum objave: 06.svibnja 2012.
 
Svečano obilježena proslava sv. Florijana uz povorku od vatrogasnog doma  DVD-a Vidovec do kapelice sv.Florijana u Cargovcu gdje su mnogobrojni članovi VZO Vidovec prisustvovali Svetoj Misi koja je upriličena za tu prigodu.
POVIJEST DVD-a VIDOVEC
Datum objave: 01. svibnja 2012.
 
Unašoj bogatoj arhivi pronašli smo neke aktivnosti našeg društva a vezane uz približne datume danas.Tako saznajemo da je 1967.g. zapečačen televizor u DVD-u Vidovec zbog kvara.

ZAPEČAČEN TV 27.04.1967. !!!

DVD Vidovec uvijek je pomagao limenu glazbu kroz povijest društva,pa tako vidimo da je uplačeno 60.din za potrebe  glazbe i to 1940.g. !!!

BANEK FRANJI UPLAČENO 60din ZA GLAZBENIKE 28.04.1940. !!!!!

DVD Vidovec održava sastanke i aktivno djeluje i u ratno i poratno doba,dokaz tome je zapisnik sa sjednice održane 1946.g. kada su primljeni i novi članovi zbog velike potrebe za pomoč mještanima našeg kraja.NOVI ČLANOVI PRIMLJENI U DVD VIDOVEC 4.svibnja 1946.g. !!!!!!!
Stranica 35 od 43 Prva   Prethodna   31  32  33  34  [35]  36  37  38  39  40  Sljedeća   Zadnja