slideshow slideshow slideshow
JAVNA VJEŽBA "VIDOVEC 2011"
Datum objave: 17.lipnja 2011.
 
Održana je javna vježba na zgradi općine Vidovec u kojoj su sudjelovala vatrogasna društva sa područja VZO Vidovec,DVD Vidovec,DVD Nedeljanec te DVD Tužno.U vježbi je prezentirano nekoliko stavki kao što su : vrijeme dolaska na mjesto intervencije,zapovjedna organizacija,pripremljenost vatrogasaca i djelovanje sa raznim spravama i alatima,spašavanje unesrećenih iz opasnih prostora te komunikacija i zajedničko djelovanje više vatrogasnih društava.Vježbi su nazočili, županijski zapovjednik g. Kovaček,predsjednik VZO Vidovec g. Kruhek,zapovjednik VZO Vidovec g. Plečko,predsjednik općinskog viječa općine Vidovec g. Grđan,zapovjednik DVD-a Vidovec g. Buhin te ekipe navedenih društava.Vježba je ocijenjena vrlo dobrom ocjenom te je pohvaljen rad i obučenost vatrogasaca.Nakon vježbe održan je mali domjenak u vatrogasnom spremištu DVD-a Vidovec.

POŽAR !!!
Datum objave: 5. lipanj 2011.
 
U 20:32 h primili smo dojavu o požaru iz profesionalne vatrogasne postrojbe Varaždin. Poruka je glasila "požar kučice,Cargovec iza Megatona".
U 20:37 petorica  pripadnika aktivne postrojbe DVD-a Vidovec sa navalnim vozilom stigla je na požarište.Požar drvene kučice prekrivene salonitnim pločama ugasili smo visokotlačnim vitlom u rekordnom roku.Pridružila su nam se još četvorica vatrogasaca te smo sanirali požarište i isključili svaku mogučnost ponovnog zapaljenja.Nakon potpune kontrole terena vratili smo se u vatrogasni dom gdje smo radio vezom izvjestili javnu postrojbu o intervenciji te policiji koja je stigla dali izvješće o požaru.Intervenciji su prisustvovali : Kovačić I,Kovačić F,Papec J,Canjuga Z,Canjuga M,Buhin Z,Canjuga S,Habulan N,načelnik Hranić B,te zapovjednik VZO Vidovec Kruhek A.


HODOČAŠĆE DVD-a VIDOVEC
Datum objave: 29.svibanj 2011.
 
U organizaciji VZO Vidovec vatrogasna društva DVD Vidovec i DVD Nedeljanec  hodočastili su u svetište Marija Bistrica.U ispunjenom autobusu bilo je nekoliko generacija vatrogasaca.Dolaskom u Mariju Bistricu formiran je ešalon vatrogasaca iz cijele Hrvatske te nekoliko društava iz Slovenije i Austrije.Prekrasno je bilo vidjeti toliko svečano odjevenih vatrogasaca a svaka odora se na neki poseban način isticala od druge.Kako je vatrogastvo u hrvata usko povezano sa vjerom ne čudi činjenica da je toga dana svetište bilo ispunjeno vatrogascima koji su došli iz svih krajeva prisustvovati hodočašću.Nakon svete mise uputili smo se na Kalvariju uz molitvu i pjesmu.Poseban ugođaj svemu tome dala je klapa sv.Florijan  DVD-a Žrnovnica koja je prigodnim pjesmama podigla taj događaj na viši nivo.Nakon hodočašća uputili smo se na ručak te smo još puni dojmova komentirali ljepotu cijelog događaja.Na kraju druženja predsjednik VZO Vidovec g. Antun Kruhek zahvalio je svima na dostojanstvenom predstavljanju naših društava te nas pozvao da i ubuduće hodočastimo u takovom broju.


IZLET MLADIH TAKMIČARSKIH EKIPA
Datum objave: 28. svibnja 2011.
 
Prije početka takmičarske sezone DVD Vidovec je poveo mladež te ostale članove takmičarskih ekipa na jednodnevni izlet.Tom prilikom posjetili smo vatrogasni muzej u Varaždinu u kojem smo razgledali staru opremu te trofeje i razne druge predmete vezane uz vatrogastvo.Nakon toga posjetili smo javnu vatrogasnu postrojbu gdje smo se divili najnovijoj opremi i vozilima koja posjeduje JVP Varaždin.Pravo oduševljenje nastalo je kada su profesionalni vatrogasci izveli u dvorište vatrogasne ljestve te pozvali sve na doživljaj podizanja sa ljestvama i razgledavanje sa visine. Svi su bili hrabri i uživali kod podizanja u visine.Nakon lijepog susreta sa JVP Varaždin djeca su zahvalila na gostoprimstvu te obečala da če uskoro opet posjetiti "stričeke" profesionalce.Djeca su tada pojela sendviče i popila sokove sa nestrpljenjem jer ih je čekalo još jedno uzbuđenje.Krenuli smo prema varaždinskim bazenima gdje su svi uživali u trosatnom kupanju.Pomalo iscrpljeni ali radosni zbog lijepo provedenog vremena krenuli smo prema vatrogasnom domu DVD-a Vidovec. Tu su nas čekali sendvići ,grickači i sokovi te smo svi oduševljeno ustvrdili da je izlet u potpunosti uspio.


JAVNA VATROGASNA VJEŽBA
Datum objave: 5. svibnja 2011.
 
Povodom proslave sv. Florijana a ujedno i obilježavanja mjeseca zaštite od požara održana je javna vatrogasna vježba.
Vježba se odvijala u prostorijama i oko područne OŠ Nedeljanec.Vježbi su uz DVD Vidovec,Nedeljanec i Tužno prisustvovalii članovi DVD-a Gojanec te djeca i učitelji iz škole.Prikazano je kombinirano djelovanje DVD-ova u slučaju požarne opasnosti te evakuacija djece i učitelja iz škole.Vježbi su prisustvovali i zapovjednik ŽVZ Varaždin g. Kovaček, načelnik Općine Vidovec g. Hranić,predsjednik VZO Vidovec g. Kruhek, predsjednici DVD-ova sudionika vježbe, ravnatelj OŠ Vidovec g. Mašić, učitelji POŠ Nedeljanec te nekolicina mještana Općine Vidovec.Vježba je ocijenjena vrlo dobrom ocjenom te je pohvaljen dobrovoljan rad te spremnost vatrogasaca za takove zadaće.
Stranica 35 od 38 Prva   Prethodna   31  32  33  34  [35]  36  37  38  Sljedeća   Zadnja