slideshow slideshow slideshow
VATROGASCI VZO VIDOVEC KOD DJECE IZ VRTIĆA !!!
Datum objave: 15.svibnja 2012.
 
Iako u lošoj financijskoj situaciji vatrogasci VZO Vidovec trude se da prezentiraju svoju djelatnost najmlađima te su tako dana 15. svibnja 2012. posjetili dječji vrtić Škrinjica u Vidovcu.Pokazivanje vatrogasnih odora,sprava,vozila te direktno gašenje požara izazvalo je oduševljenje kod mališana.Kad su nakon svega djeca počašćena bombonima sreći nije bilo kraja te su mnogi od njih "stričekima" vatrogascima obečali da če i oni kad porastu sigurno postati naši članovi.Nadamo se da če i Općina Vidovec prepoznati ovakove akcije i uključiti se sljedeći puta kada budemo posjetili djecu u školi i vrtiću te počastiti djecu kojim bonbončićem ili sokom.
USAVRŠAVANJE ČLANOVA DVD-a Vidovec
Datum objave: 12.svibnja 2012.
 
Iznimna nam je čast objaviti vijest da su naši članovi DVD-a Vidovec,predsjednik društva g. Plečko Božidar i član Šantek Domagoj položili međunarodni ispit (ITLS) u pružanju prve pomoči te tako pridonijeli usavršavanju članova DVD-a Vidovec i na tom polju izobrazbe vatrogasaca.Posebno nam je drago zbog tog uspjeha jer znamo da taj ispit nije lako proći jer se traži 100% znanja u teoriji i praksi koji mnogi polaznici ne završe, stoga im čestitamo na tom velikom pothvatu kako za njih same tako i za naše društvo !!!
PROSLAVA sv.FLORIJANA
Datum objave: 06.svibnja 2012.
 
Svečano obilježena proslava sv. Florijana uz povorku od vatrogasnog doma  DVD-a Vidovec do kapelice sv.Florijana u Cargovcu gdje su mnogobrojni članovi VZO Vidovec prisustvovali Svetoj Misi koja je upriličena za tu prigodu.
POVIJEST DVD-a VIDOVEC
Datum objave: 01. svibnja 2012.
 
Unašoj bogatoj arhivi pronašli smo neke aktivnosti našeg društva a vezane uz približne datume danas.Tako saznajemo da je 1967.g. zapečačen televizor u DVD-u Vidovec zbog kvara.

ZAPEČAČEN TV 27.04.1967. !!!

DVD Vidovec uvijek je pomagao limenu glazbu kroz povijest društva,pa tako vidimo da je uplačeno 60.din za potrebe  glazbe i to 1940.g. !!!

BANEK FRANJI UPLAČENO 60din ZA GLAZBENIKE 28.04.1940. !!!!!

DVD Vidovec održava sastanke i aktivno djeluje i u ratno i poratno doba,dokaz tome je zapisnik sa sjednice održane 1946.g. kada su primljeni i novi članovi zbog velike potrebe za pomoč mještanima našeg kraja.NOVI ČLANOVI PRIMLJENI U DVD VIDOVEC 4.svibnja 1946.g. !!!!!!!
AKTIVNOSTI DVD-a VIDOVEC
Datum objave: 01. svibnja 2012.
 
Več tradicionalno članovi DVD-a Vidovec na Veliki petak čuvali su stražu kod Božjeg groba u crkvi sv. Vida u Vidovcu.Svake godine pridružuju nam se i DVD Nedeljanec-Prekno i DVD Gojanec.


Dana 24.travnja izvršen je inspekcijski nadzor DVD-a Vidovec od strane inspektora za vatrogastvo u Područnom uredu za zaštitu i spašavanje Varaždin g. Marina Mazora.Nakon uvida u kompletnu dokumentaciju te provjere opreme i vozila,opremljenost i broj aktivnih vatrogasaca inspektor je utvrdio da DVD Vidovec djeluje u skladu sa zakonom o vatrogastvu RH. Jedina primjedba bilo je naše navalno vozilo koje potječe iz davne 1957.g.!!!! Na svu sreću navalno vozilo nam još služi pa je ishod inspekcije bio pozitivan,međutim pitanje je vremena kada više neče zadovoljavati zakonske norme.Zato DVD Vidovec strpljivo čeka na pomoč Opčinske vlasti te se nada da če ljudi koji vode našu Opčinu shvatiti koliki prioritet nam je navalno vozilo,za dobrobit njih samih kao i svih naših mještana kojima u svakom trenutku uskačemo u pomoč.

Stranica 30 od 38 Prva   Prethodna   26  27  28  29  [30]  31  32  33  34  35  Sljedeća   Zadnja