slideshow slideshow slideshow
NAVALNO VATROGASNO VOZILO
Datum objave: 2. prosinca 2014.
 
Nakon 23 godine DVD Vidovec kupio je putem javne nabave rabljeno vatrogasno navalno vozilo marke Mercedes.Iako nas uz našeg Magirusa vežu lijepe uspomene i odrađenih  stotine intervencija zbog njegovih 57 godina !!!!!! bilo je nužno prići nabavci drugog vozila.DVD Vidovec kao centralno društvo mora biti opremljeno prema važečim standardima o takvoj vrsti postrojbe a u skladu sa zakonom o vatrogastvu RH.Iako se godinama pokušalo doči do novijeg vozila bez uspjeha, evo dočekali smo i taj trenutak koji če velikim slovima biti upisan u djelovanje DVD-a Vidovec.Veliko hvala Općini Vidovec,načelniku g. Brunu Hranić,predsjedniku g. Božidaru Plećko,zapovjedniku g. Zdenku Buhin,tajniku g. Stjepanu Papec,svim dragim sponzorima,našim mještanima a najviše članovima našeg društva koji su vjerovali u naš rad i trud i shvatili brigu za djecu i mladež, budućnost našeg nam dragog društva.Ovim vozilom bit ćemo još spremniji pomoći našim žiteljima općine u bilo kakvoj nedaći.

POKAZNA VJEŽBA
Datum objave: 31.listopada 2014.
 
U Osnovnoj  školi Vidovec održana je pokazna vježba udruženog djelovanja DVD-a Vidovec,DVD-a Nedeljanec-Prekno te DVD-a Tužno kojom prilikom je i prikazano spašavanje ozlijeđene učenice iz školskih prostorija za vrijeme požarne opasnosti.Učenici su s velikom pažnjom pratili tijek vježbe koju je na kraju Martina Bistrović predstavnica Opčine Vidovec ocijenila veoma uspješnom.

NOVI JAVNI NATJEČAJ
Datum objave: 27. listopada 2014.
 
Obzirom da je istekao rok javnog natječaja za kupnju rabljenog vatrogasnog navalnog vozila DVD Vidovec je objavio novi natječaj na https://eojn.nn.hr/Oglasnik/. Pod stavkom Objave javne nabave datuma 27.10.2014. dolazi se do naslova Poziv na nadmetanje te se pod točkom 3 nalaze dokumenti za ponuđače.

ostatak podataka i karakteristika potražite na https://eojn.nn.hr/Oglasnik/

JAVNA NABAVA
Datum objave: 17.rujna 2014.
 
OBAVIJEST
Kako se u zadanom roku javne nabave nitko od ponuđača koji su podigli dokumentaciju na stranici elektroničke javne nabave nije javio na natječaj , isti je poništen te se otvara novi.Sve podatke objavit čemo na ovoj stranici te vas izvjestiti o uvjetima novog javnog natječaja.
  20.listopada 2014.

DVD Vidovec objavio je javni natječaj za kupnju navalnog vatrogasnog vozila. Sve detalje možete naći na https://eojn.nn.hr/Oglasnik.
Kliknite na -Objave javne nabave 11.09. 2014. a zatim Poziv na nadmetanje..pod točkom 18 je -nabava rabljenog navalnog vatrogasnog vozila.
Otvorite link i pročitajte uvjete.
BORBA S VODOM
Datum objave: 14. rujna 2014.
 
Nakon obilnih kiša vodostaj na našem području podigao se na nezapamćenu razinu te je došlo do izlijevanja vode iz kanala kao i prodiranje podzemnih voda u podrume i prizemne objekte.Veliki vodeni val slijevao se kroz sve kanale koji nisu bili u mogučnosti sprovesti svu tu vodu  u rijeku Plitvicu ili u druge pripojene kanale pa je došlo do izlijevanja te ugroze svih obližnjih stambenih i gospodarskih objekata.Več u petak na teren izlaze ekipe DVD-a Vidovec i započinju ispumpavanje na nekoliko lokacija u našoj Općini.Vatrogasci su bili na terenu do kasno u noć.U ranim jutarnjim satima (02:10) dolazi prva dojava iz JVP Varaždin o potrebi ispumpavanja vode u ulici S. Radića u Vidovcu, na koju kreće prva ekipa, nakon toga uslijedila je prava katastrofa jer se nivo vode podizao svake minute.Odmah su angažirane jače snage koje kroz cijelu subotu interveniraju u cijeloj Općini.Iz minute u minutu stizali su pozivi kako iz JVP tako i od samih mještana o prodiranju vode u stambene objekte.Prioritet su bili ugroženi objekti stanovanja, uskoro je ponestajalo pumpi,cijevi,pijeska,vreća pa i ljudi.U koordinaciji sa načelnikom nabavljene su pumpe,crijeva i sva potrebna oprema za pomoć ljudima.Na terenu su svi raspoloživi vatrogasci iz VZO Vidovec, komunalni radnici a u pomoć pristižu i članovi udruge branitelja (UBVDR Vidovec) kao i sami mještani. Borba s vodenom katastrofom traje cijeli dan a nastavlja se i kroz noć kada uz kanale i podzemne vode počinje prijetiti i rijeka Plitvica.Kroz cijelu nedjelju traje borba s vodom na desetke lokacija i traje i za vrijeme pisanja ovog posta.Koliko je opasna situacija prikazat će vam popis intervencija samo JEDNE od ekipa koje su bile na terenu u subotu od 02:15-19:00 te obavile 33 !!!!! intervencije.
borba s vodenom stihijom se nastavlja.............
Stranica 16 od 40 Prva   Prethodna   12  13  14  15  [16]  17  18  19  20  21  Sljedeća   Zadnja