slideshow slideshow slideshow
JAVNA NABAVA
Datum objave: 17.rujna 2014.
 
OBAVIJEST
Kako se u zadanom roku javne nabave nitko od ponuđača koji su podigli dokumentaciju na stranici elektroničke javne nabave nije javio na natječaj , isti je poništen te se otvara novi.Sve podatke objavit čemo na ovoj stranici te vas izvjestiti o uvjetima novog javnog natječaja.
  20.listopada 2014.

DVD Vidovec objavio je javni natječaj za kupnju navalnog vatrogasnog vozila. Sve detalje možete naći na https://eojn.nn.hr/Oglasnik.
Kliknite na -Objave javne nabave 11.09. 2014. a zatim Poziv na nadmetanje..pod točkom 18 je -nabava rabljenog navalnog vatrogasnog vozila.
Otvorite link i pročitajte uvjete.
BORBA S VODOM
Datum objave: 14. rujna 2014.
 
Nakon obilnih kiša vodostaj na našem području podigao se na nezapamćenu razinu te je došlo do izlijevanja vode iz kanala kao i prodiranje podzemnih voda u podrume i prizemne objekte.Veliki vodeni val slijevao se kroz sve kanale koji nisu bili u mogučnosti sprovesti svu tu vodu  u rijeku Plitvicu ili u druge pripojene kanale pa je došlo do izlijevanja te ugroze svih obližnjih stambenih i gospodarskih objekata.Več u petak na teren izlaze ekipe DVD-a Vidovec i započinju ispumpavanje na nekoliko lokacija u našoj Općini.Vatrogasci su bili na terenu do kasno u noć.U ranim jutarnjim satima (02:10) dolazi prva dojava iz JVP Varaždin o potrebi ispumpavanja vode u ulici S. Radića u Vidovcu, na koju kreće prva ekipa, nakon toga uslijedila je prava katastrofa jer se nivo vode podizao svake minute.Odmah su angažirane jače snage koje kroz cijelu subotu interveniraju u cijeloj Općini.Iz minute u minutu stizali su pozivi kako iz JVP tako i od samih mještana o prodiranju vode u stambene objekte.Prioritet su bili ugroženi objekti stanovanja, uskoro je ponestajalo pumpi,cijevi,pijeska,vreća pa i ljudi.U koordinaciji sa načelnikom nabavljene su pumpe,crijeva i sva potrebna oprema za pomoć ljudima.Na terenu su svi raspoloživi vatrogasci iz VZO Vidovec, komunalni radnici a u pomoć pristižu i članovi udruge branitelja (UBVDR Vidovec) kao i sami mještani. Borba s vodenom katastrofom traje cijeli dan a nastavlja se i kroz noć kada uz kanale i podzemne vode počinje prijetiti i rijeka Plitvica.Kroz cijelu nedjelju traje borba s vodom na desetke lokacija i traje i za vrijeme pisanja ovog posta.Koliko je opasna situacija prikazat će vam popis intervencija samo JEDNE od ekipa koje su bile na terenu u subotu od 02:15-19:00 te obavile 33 !!!!! intervencije.
borba s vodenom stihijom se nastavlja.............
OBLJETNICA DVD KERESTINEC
Datum objave: 01. rujna 2014.
 
Dobrovoljno vatrogasno društvo Kerestinec (pobratimljeno društvo DVD-a Vidovec) ove godine proslavilo je 60 godina rada i postojanja. Svečanost se održala 30. kolovoza 2014. u Kerestincu pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske dr. Ive Josipovića a svečanosti su prisustvovali i članovi DVD-a Vidovec.
JAVNA VJEŽBA TUŽNO 2014
Datum objave: 17. kolovoza 2014.
 
U naselju Tužno održana je javna vježba na kojoj su sudjelovale ekipe DVD Beretinec,DVD Gačice,DVD Gojanec,DVD Nedeljanec-Prekno,DVD Radovan,DVD Tužno te DVD Vidovec.Prikazano je zajedničko djelovanje i gašenje obiteljske kuče pored vatrogasnog doma u Tužnom.Članovi ekipe DVD-a Vidovec Matija Kovačić i Josip Papec prikazali su ulazak vatrogasaca sa izolacionim aparatima u podrumske prostorije "zapaljene" kuče, a vježbi su prisustvovali i Ivica Kovačić,Zdenko Buhin,Krešo Simon te Boško Miko.Vježbu je ocijenio i vatrogasce pozdravio načelnik Općine Vidovec g. Bruno Hranić.POPLAVA NA VELIKU GOSPU
Datum objave: 15. kolovoza 2014.
 
Nakon obilnih oborina u nočnim satima izvršeno je prvo dežurstvo na rijeci Plitvici kod naselja Zamlača od strane načelnika općine i nekolicine članova DVD-a Vidovec.Uočen je porast vodostaja pa se već u ranim jutarnjim satima pozivaju članovi da budu spremni za radove na zečjim nasipima.Oko devet sati rijeka Plitvica probija nasip na nekoliko mjesta pa se brzo kreče u podizanje zečjih nasipa uz pomoč kamiona sa šljunkom na najbližem dijelu naselja gdje je već nekoliko puta rijekla poplavila prve kuče.Nakon uspješne izrade nasipa te obrane naselja krenulo se u saniranje ostalih probijenih dijelova gdje nailazimo na velik problem sa vodom, naime rijeka je probila na jednom zavojitom dijelu i velika masa vode se slijevala prema vrtovima iza naselja Zamlača.Na tom probijenom dijelu dubina vode koja se izlijevala bila je oko pola metra, znajuči da nismo u mogučnosti zečjim nasipom zaustaviti tu masu vode u pomoč smo pozvali teške strojeve, pa tako u ranim večernjim satima na teren izlazi radni stroj(gusjeničar) te zasipava probijen nasip.Nakon nekoliko godina borbe sa izlijevanjem rijeke Plitvice krajnje je vrijeme da se službe zadužene za podizanje nasipa oko rijeka ozbiljno posvete tom dijelu rijeke te napokon odrade svoj posao kako treba , do tada s rijekom se bore DOBROVOLJNI VATROGASCI !!!


Stranica 15 od 38 Prva   Prethodna   11  12  13  14  [15]  16  17  18  19  20  Sljedeća   Zadnja