slideshow slideshow slideshow
SRETAN VAM USKRS !!!!
Datum objave: 27.ožujka 2016.
 


SRETAN USKRS ŽELI VAM DVD VIDOVEC !!!!!!!!!
VJEŽBE U VATROGASNOM DOMU
Datum objave: 15. veljače 2016.
 
Nepovoljni vremenski uvjeti dokazuju nam kako je pametan potez bio nabavka tepisona za vježbanje u vatrogasnom domu.Muška i ženska A ekipa DVD-a Vidovec koriste svaki slobodan trenutak za uvježbavanje i savjetovanje oko svake takmičarske pozicije u ekipama.Obzirom da su već pokazali kvalitetu i plasirali se na državno natjecanje naši dečki i cure usavršavaju vježbu koristeći prostorije vatrogasnog doma sve dok vremenski uvjeti ne budu povoljni za vježbe na otvorenom.126. IZVANREDNA IZBORNO-IZVJEŠTAJNA SJEDNICA SKUPŠTINE DVD-a VIDOVEC
Datum objave: 01. veljače 2016.
 

U subotu 30. siječnja 2016. g. održana je 126. Izvanredno-izvještajna sjednica Skupštine DVD-a Vidovec.Prije samog početka Skupštine delegacije članova iz DVD Pirovac i DVD Vidovec položile su cvijeće i lampione na posljednje počivalište preminulog nam predsjednika Božidara Plečko.


Na samom otvaranju Skupštine nazočnima se obratio počasni predsjednik g. Antun Kruhek te je nakon intoniranja hrvatske i vatrogasne himne pozvao na minutu šutnje za našeg preminulog predsjednika Božidara Plečko kao i sve preminule vatrogasce i branitelje.Tajnik DVD-a Vidovec g. Stjepan Papec pročitao je kratak In Memoriam o preminulom predsjedniku.Nakon prihvaćanja dnevnog reda vođenje sjednice preuzima radno voditeljstvo.Pod točkom 7 dnevnog reda predsjednik kandidacijsko-izbornog povjerenstva g. Marko Papec iznio je prijedlog upravnog odbora o izboru novog predsjednika.Predloženi kandidat g. Alen Plečko jednoglasno je prihvačen za novog predsjednika DVD-a Vidovec.Donijeta je i odluka da društvo zastupaju predsjednik g. Alen Plečko i zapovjednik g. Zdenko Buhin.Slijedila je podjela diploma i priznanja, spomenice za 10 i 30 godina.Zvanje "vatrogasni dočasnik" stekle su Anita Plečko i Maja Blaži, speleološku obuku završili su Ivica Papec i Nikola Težak, osnovne mjere održavanja života uz upotrebu AVD položili su Franjo Kovačić,Miljenko Melnjak,Petar Buhin i Zdenko Buhin.Obračanje gostiju bilo je posebno dirljivo jer su svi poznavali našeg predsjednika te ga spomenuli u svojim govorima, naročito dirljiv govor održao je predstavnik Županijske vatrogasne zajednice g. Nedeljko Vukalović blizak prijatelj preminulog nam predsjednika.Velike čestitke dobio je naš novi predsjednik, sin preminulog Božidara Plečko koji je zahvalio na povjerenju i časti na novoj funkciji te obećao da će nastaviti očevim stopama.Velik broj uzvanika ostao je na domjenku i druženju.
Treba napomenuti da je za vrijeme trajanja sjednice (u 21:02) iz vatrogasno-operativnog centra Varaždin stigla sms poruka o potrebi izlaska interventne ekipe na mjesto prometne nesreće u naselju Cargovec, istog trenutka naši operativci Kovačić R.,Melnjak D.,Vajdić S. i Kovačić I. izlaze na mjesto udesa i obavljaju radove čišćenja kolnika od ostataka prometne nesreće.


Zapovjednik društva prati kroz godinu aktivnosti članova te sukladno tome prijavljuje vatrogasce na doškolovanja i razne tečajeve,kako kroz naše društvo prolazi velik broj mlađih članova iznimno je važan kontinuitet kako bi članovi u redovnom terminu i stažiranju položili i dobili vatrogasne funkcije.Ove godine zapovjednik je ,prateči aktivnosti dodijelio  nekolicini aktivnih članova diplome za 10 godina članstva u društvu, zbog vrste sjednice i izbora novog predsjednika nisu bili svi, kojima je ove godine 10- obljetnica pozvani za preuzimanje diplome iz razloga što se velik broj ljudi vodi u Knjizi članova a za koje nismo sigurni da li će nastaviti članstvo i aktivno pripomagati društvu.Stoga nam je prioritet kontakt sa tim ljudima kako bi potvrdili broj članova.Članovi koji su ove godine dobili (trebali dobiti) diplomu za 10 godina članstva u DVD -u Vidovec :

Črnila Nikolina,Težak Danijela,Papec Ivica,Melnjak Miljenko,
Novak Saša,Mašić Krunoslav,Jambres Domagoj,Cafuk Nikola,
Šantek Domagoj,Blaži Marko,Mrazović Matija,Papec Dino,
Petric Leon,Blaži Mihael,Buhin Petar,Hranić Fran,Horvat Benjamin,
Kovačić Marija,Blaži Maja,Simon Valentina,Vrkić Renata,
Rogina Mihaela,Mašić Tamara,Plečko Anita,Lešnjak Maja,
Rogina Maja,Lončar Nina,Težak Lucija,Hranić Karla,Simon Nikolina,
Posavec Ida,Kolenko Janja,Papec Diana,Ljubek Anamarija,
Melnjak Danijel,Papec Dean i Sačić Mihaela.

VJEŽBA NAKON SKUPŠTINE
U nedjelju 31. siječnja u 14:00 muška A ekipa izvodi vježbu nakon naporne noći i posluživanja pića za vrijeme domijenka u vatrogasnom domu.


CRTICE IZ POVIJESTI DRUŠTVA
Datum objave: 22. siječnja 2016.
 
U bogatoj pismenoj dokumentaciji o djelovanju DVD-a Vidovec (4 knjige zapisnika) koja datira čak iz 1910. godine nalazimo razne događaje koji su, na sreću, bili povezani sa vatrogastvom u to doba pa su i zabilježeni u zapisnicima koji su se redovito i detaljno vodili u našem društvu.Tako nailazimo na podatak kod pregleda blagajne 1953. godine kako je došlo do oštećenja u sali vatrogasnog doma a izazvanog od strane gostujućeg CIRKUSA !! pa je uprava cirkusa morala nadoknaditi štetu od 1000 dinara koja je uredno zapisana u knjizi prihoda.Vidimo i podatak da je društvo na kraju prvog mjeseca 1953. godine imalo 11.540 dinara u blagajni.

VJEŽBE NA 0° C
Datum objave: 17. siječnja 2016.
 
Muška A i ženska A natjecateljska ekipa DVD-a Vidovec izborile su nastup na državnom takmičenju koje će se održati u listopadu ove godine u Puli.Kako bi što bolje predstavile svoje matično društvo i postigle što bolji rezultat naše ekipe počele su s pripremama već u siječnju.Za tu svrhu kupljen je i tepison veličine 8x4 metra koji će se postaviti u vatrogasnom domu za mogučnost vježbanja za vrijeme kiše ili snijega.Kolika je želja za usavršavanjem pokazala je muška A ekipa koja je na temperaturi od nula stupnjeva Celzijusa izvodila vježbe u cjelosti na nogometnom travnjaku u Vidovcu.Uskoro će im se pridružiti i ženska A ekipa, kada vremenske prilike budu malo povoljnije.Velike čestitke na predanosti dečkima i curama !!Stranica 14 od 43 Prva   Prethodna   10  11  12  13  [14]  15  16  17  18  19  Sljedeća   Zadnja